TECHNOLÓGIA

A világ nagy részén a családi házak többsége könnyűszerkezettel épül. Az acélvázas könnyűszerkezetes építkezés Magyarországon is egyre inkább elterjed, szerte az országban. Tapasztalt, felkészült szakembereink készséggel segítenek Önnek építési rendszerünk megismerésében és otthona megteremtésében.

 

Miért ajánljuk?

Energiatakarékos

Energetikai minőség szerinti besorolása fokozottan energiatakarékos! Az elkészült könnyűszerkezetes épület könnyen felfűthető és lehűthető. A jó hőszigetelés miatt akár 50% fűtési költség megtakarítás is elérhető, illetve igény esetén könnyedén passzívház is építhető belőle kedvezményes, alacsony áron. Ez már csak a gépészeten múlik mivel a rendszerünk alkalmas hozzá.

 

Versenyképes árú

A gyors építés, kivitelezés miatt alacsonyabb a munkadíj, a vékony falú 150mm-es acélprofilok könnyű súlya kevesebb szállítási költséget igényel mint a hagyományos típusú házaknál.

 

Kényelemes és gazdaságos

A száraz építési technológiának köszönhetően a ház azonnal beköltözhető, nincs száradási idő. Emellett a falazott szerkezethez képest nagyobb hasznos alapterülettel rendelkezik. Mivel a falvastagság egy hagyományos téglaház esetén 14 cm-rel kevesebb. Nincsenek méretmegkötések, íves falak és nyílások könnyen kialakíthatók. Egy átlagos lakóépület vázszerkezete a födémmel és tetőszerkezettel együtt 1 hét alatt kivitelezhető, 3 hónap alatt pedig kulcsrakészen átadható.
Léghang gátlás: 47 Db

 

Hulladékmentes

A gyártás hulladékmentes, így Ön csak a beépített anyagot fizeti.

 

Kedvező építési mód

Nincs kedvezőtlen élettani hatás, semmilyen egészségkárosító anyag nincs benne. Az acélváz vegyi anyagoktól mentes, rovarok, rágcsálók nem telepednek meg, gombásodás ellen szükségtelen kezelni. Környezetbarát, az acél újra felhasználható, a jól hőszigetelt épület fűtéséhez kevesebb energiahordozót kell elhasználni, ami kevesebb káros anyag kibocsátást jelent.

 

Biztonságos

Erős, stabil, szilárd szerkezet. Az acél vetemedés-, száradás-, repedésmentes. Az építkezést követően is sok évig stabil. 50 év garanciát vállalunk a fémszerkezetre. Az épület acélszerkezete tűzálló. Emellett kiemelkedően biztonságos, földrengés és viharálló. ÉMI alkalmassági vizsgával rendelkezik, ISO 9001 minőségbiztosítási rendszerben készül, ami biztosítja a műszaki, minőségi biztonságot. Az általunk gyártott acélszerkezet, a megfelelő építési technológia betartása esetén, korlátlan ideig megőrzi eredeti erőtani tulajdonságait. Az épület nem igényel villámvédelmet!

Tűzállóság:

– Külső teherhordó falak: TH REI 60
– Belső teherhordó falak: TH REI 60, EI 90
– A külső és belső teherhordó falak hőszigetelése csak Multirock Plus kőzetgyapot lehet (p=28 kg/m3).

 

 

Milyen célra ajánljuk a Metál Házat?

Alkalmazási területek:

  • Családi házak
  • Készházak
  • Mobilházak
  • Nyaralóházak
  • Ipari épületek, kisebb csarnokok (szigetelt padlásfödémmel)
  • Mezőgazdasági épületek
  • Felújítások, hozzáépítések

 

Épületeink kulcsrakész, félkész, szerkezetkész állapotban készülnek a megrendelő igényei szerint.

Kiváló minőségűek, gyorsan kulcsrakészre építhetők. Kitűnő hőszigetelésükből adódóan,alacsony fűtési-hűtési mutatókkal rendelkeznek.

 

Garancia

A már megépített épület szerkezetére 50 év garanciát vállal cégünk. A vázszerkezet tűzi horganyzott, vékonyfalú c- és U-prfilokból, csavarozott kapcsolattal van ellátva.

 

ÉMI engedély

A-100/2017 :: RAPID-HÁZ fémvázas építési elemkészlet (külső és belső teherhordó falak, válaszfalak, födémszerkezetek, tetőtéri tartó- és térelválasztó szerkezetek)